ISBÅDE MED LAKRIDS & SOLBÆR-FENNIKEL-KOMPOT

Isbåde

Har jeg mon fortalt, at jeg food blogger hos curra·me? Det har jeg faktisk gjort i over et år nu; jeg udvikler opskrifter, tager billeder af processen og slutresultatet og skriver en blogpost over det hele. Det er blevet til sådan cirka en opskrift om ugen, så det er efterhånden løbet op i en del opskrifter lavet uden korn, raffineret sukker og mælkeprodukter. 

isbåde

Min seneste opskrift er denne helt fantastiske is lavet med lakrids og solbær og fennikel, og det er simpelthen den dejligste flavor combo, du kan forestille dig. Sød, syrlig og med bombastisk lakridssmag, ja, jeg ved ikke helt, hvordan man forklarer lakridsekstrakts smag, men jeg ved, at enten er man pjattet med det eller også er man ikke. Jeg er helt pjattet obviously. Sådan generelt er jeg også ganske pjattet med solbær, jeg elsker bær med syrlighed, så solbær har en særlig plads i mit hjerte på lige fod med ribs. Og så er solbær det bær, jeg har allerflest af i haven, så jeg kan plukke spandevis af dem til trods for, at det vist kun er to år siden, jeg plantede buskene. 

isbåde
isbåde

For virkelig at give smagsløgene en oplevelse, har jeg lavet en slags daddel-abrikos-rosin-mandel masse til at omfavne is og kompot; toppen og bunden af isbådene komplementerer smagsnuancerne i is og kompot vanvittigt godt, og denne her opskrift er en, jeg bestemt vil lave igen og igen, nok især til en særlig lejlighed eller en weekend, hvor det skal være ekstra lækkert. 

isbåde

Er du ikke til både eller gider ikke bøvle med at lavde dejen dertil, så kan du også bare lave ispinde. Divine som isbådene. Men det er nok bare fordi alt ved denne her kombination af solbær, fennikel og lakrids smager godt! Hop over til curra·me og få opskriften her.

isbåde
ispinde
Ida EgeComment